Поширити

Аби захиститися від Covid-19 вкрай важливо мати міцну імунну систему. Тому для поліпшення захисних властивостей організму, британська лікарка Гіта Мейкер-Кларк пропонує обов’язково додати у щоденний раціон деякі овочі та фрукти.

Про це пише Газета.юа, з посиланням на видання Daily Express.

“Імунна система вимагає комплексу вітамінів та мінералів: A, C, D, E, B6 і B12, цинку, заліза, міді та селену”, – перераховує лікарка головні необхідні нутрієнти.

Для профілактики коронавірусу важливо вживати зелені овочі, моркву, диню, а також гарбуз і солодку картоплю. У цих продуктах багато вітаміну А. Необхідний організму вітамін Е міститься у горіхах, шпинаті й соняшниковій олії, а вітамін С у брокколі, солодкому перці, брюссельській капусті та цитрусових.

А от потребу у вітамінові D експертка порадила поповнювати за допомогою капсул із аптеки, оскільки він міститься у небагатьох продуктах, але при цьому напрочуд важливий у боротьбі з Covid-19.